מטבעות קריפטוגרפיים – איך עולם הכלכלה מתמודד איתם
מאז הושקו לראשונה מטבעות קריפטוגרפיים, כגון ביטקוין או אתריום, נשמעו קולות שונים בעולם הכלכלה. מצד אחד, ישנם מומחים שקבעו שאלה מטבעות לא ממשיים. מצד שני אחרים טענו שזהו העתיד. אם בתחילה כלכלנים רבים התייחסו אל מטבעות קריפטוגרפיים בחשד ואפילו בזלזול, כיום התמונה הפוכה לגמרי. עולם הכלכלה מבין שמדובר באמצעי תשלום שלא צפוי להיעלם. וזו עובדה – המספר של מטבעות קריפטוגרפיים שנסחר כיום מסביב לעולם גדול מאוד. יותר מכך, הערך של המטבעות המרכזיים רושם מגמה מתמשכת של עליה.
גם מומחים פיננסיים משקיעים
שנים חלפו ועדיין אין הסכמה גורפת מצד עולם הכלכלה לגבי ביטקוין ולגבי מטבע קריפטוגרפי בכלל. חייבים להסכים כי בראייה היסטורית, מדובר במטבעות יחסית "צעירים", אבל יש צד שני. מכיוון שמדובר בחידוש טכנולוגי, הרי שבמונחים של מטבע טכנולוגי, הרי שהמטבעות הללו (לפחות הוותיקים שבהם), כבר נמצאים בסביבה לא מעט זמן. אלה מטבעות מאוד דמוקרטיים, ללא שליטה מרכזית אלא מבוזרים. אולי מסיבה זו, עולם הכלכלה לפחות בחלקו עדיין חושש מהם.
אבל כדאי לציין את הכלל החשוב של פסיכולוגיה אנושית – אל תאמרו לנו מה אתם חושבים, תאמרו לנו מה אתם עושים. ואם נבדוק איך נוהגים הרבה מומחים פיננסיים ויש אומרים גם בנקאים בכירים ואנשי עסקים מובילים, נגלה עובדה מעניינת. המון בכירים משקיעים בעצמם באופן ישיר בכל מיני מטבעות קריפטוגרפיים. ולא פחות בעלי הון, כלכלנים ובנקאים משקיעים גם בטכנולוגיה שמאחורי המטבעות (טכנולוגיית בלוקציין).
המטבעות ששוברים את הכללים
קבלו עוד עובדה מובהקת שקראנו באתר Bits of Gold – עד להופעת המטבעות הקריפטוגרפיים, הבנקים המרכזיים ומומחי הכלכלה יכלו לבצע מניפולציות חזקות על שווי המטבעות והמט"ח בעולם. לעומת זאת, עולם הכלכלה לא יכול לבצע מניפולציות על שערי המטבעות הדיגיטליים. זו הכלכלה החדשה.
>לכתבה המלאה באתר כלכליסט לחצו על הקישור https://www.calcalist.co.il/home/0,7340,L-3704-208195,00.html