השקל כל הזמן מתחזק, טוב או רע?
אחד המדדים לכלכלה חזקה של מדינה, זה התחזקות המטבע המקומי שלה. יש הרבה מדדים כמובן שמלמדים על כלכלה חזקה, אבל העובדה שהמטבע מתחזק ונשאר חזק לאורך זמן, מלמדת בעצם על כך שיש אמון של המשקיעים בכלכלה המקומית ובמטבע, זה אומר שהם מאמינים שהתהליך הוא אמיתי, ועל כן הם רוכשים ממנו. ברגע שהם רוכשים נוצר ביקוש רב, מה שכמובן מוביל להתחזקות נוספת, בתהליך מחזורי.
אחת הדוגמאות לכך זה השקל הישראלי. מזה למעלה מעשור השקל מתחזק, בין אם זה כתוצאה משינויים כלכליים, בין אם זה כתוצאה מהתחזקותה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית ובזירות אחרות, וכתוצאה מתנהלות כלכלית נכונה של בנק ישראל וגורמים אחרים שאחראים על כך.
עכשיו השאלה היא, האם התחזקות השקל באופן קבוע, זה דבר טוב או רע לצורך חיפוש מאגרי תמונות לרכישה? ובאופן כללי לישראל – האם זה דבר טוב או רע לאזרח הישראלי? על פניו, אנחנו יכולים לחשוב שזה דבר טוב, אך כפי שנראה מיד, זה לא בהכרח כך.
התחזקות השקל, טוב או רע?
כאמור, התחזקות המטבע המקומי זה דבר טוב, דבר חיובי. הרי זה מלמד על כלכלה חזקה, יציבה, זה אומר שהשקל נשאר חזק לאורך זמן, ומי שמשקיע בו לא מפסיד, לא צריך לדאוג שמא מחר או מחרתיים הוא ייאבד הכל.
מה עוד ניתן לקרוא בבלוג חדשות פיננסים בנושא זה? זה אומר גם שאפשר לבצע עסקאות בשקלים ואין צורך לבצע אותן במטבעות זרים. בעבר, בגלל שהשקל היה מטבע חלש, אז גם בתוך ישראל היה נהוג להשתמש בדולרים. היום זה כבר לא ככה, נהוג לבצע עסקאות אך ורק בשקלים.
מתי זה רע? ובכן, מי שעושה עסקאות בחו"ל, למשל יצואנים אשר מקבלים כסף זר עבור המוצרים שהם מוכרים, כמו אלו שמציעים מאגרי תמונות חוקיות לפרסום – הם עלולים להפסיד מכך. הרי הם מייצרים את המוצר בעלויות ייצור גבוהות, בגלל השקל החזק, אך הם לא יכולים למכור אותו באותן עלויות. הם חייבים להציע אותו בפחות כסף, בשביל שהצרכן המקומי יוכל לרכוש אותו. לכן הם עלולים להפסיד מכך.
אגב, זה מצב הפוך מיבואן, שרוכש בזול במדינות שונות ויכול למכור בארץ במחירים גבוהים יותר.