לשון הרע – כיצד מתמודדים עם לשון הרע
התחום של הוצאת דיבה, לשון הרע, הוא מאוד רחב ולא פשוט, בין אם זה לאדם שמתמודד עם דברים שנאמרו נגדו או הוציאו דיבתו, ובין אם זה לעורכי דינו שמייצגים אותו בבית המשפט. זה לא פשוט, מאחר ומול דברים אלה עומד חופש הביטוי שהוא אולי הפרמטר העיקרי למדינה דמוקרטית וחופשית. לכן גם בתי המשפט מקפידים להגן עליו.
בשביל להתמודד עם לשון הרע, יש להתייחס להיבטים מסוימים בנושא זה. לא כל מקרה שאדם אומר משהו שלילי על מישהו, בהכרח אפשר להתייחס לכך על פי לשון החוק, כסיבה לתביעת לשון הרע. הרי יש עיתונאים שכותבים ביקורות או מפרשנים מצבים מסוימים וכותבים דברים שליליים על גורם מסוים. אם בכל פעם יתבעו אותם על הוצאת לשון הרע, הרי שהם לא יוכלו לבצע את עבודתם.
לכן כל הנושא של לשון הרע מתוחם בצורה ברורה, מה זה אומר בדיוק וכיצד יש להתייחס אליו. בעיקרון, זה מתייחס להיבטים בהם נאמרו ופורסמו דברים לא נכונים, שליליים כמובן, אשר גרמו נזק למי שהדברים נאמרו עליו. זה יכול להיות נזק כלכלי, ציבורי, חברתי ואחר.
כיצד מתמודדים עם מצב כזה
ראשית יש לפנות לעורך דין שמתמחה בנושא, הוא ידע כיצד לטפל בעניין. בין אם זה דרך הגשת מכתב לפני תביעה ובין אם זה בכל מה שקשור לתביעה משפטית.
שנית, יש לאסוף את כל החומר שקשור לנושא, למשל, איפה זה פורסם וכיצד, האם מי שאמר את זה התנצל, האם הוא עומד מאחורי הדברים ועוד. חשוב לציין, בגלל השינוי בפלטפורמות השונות, למשל הופעתן של רשתות חברתיות, אז כל הנושא של לשון הרע עבר שינויים מרחיקי לכת, מתוך כוונה להתאים אותו למציאות החדשה.
למידע נוסף על לשון הרע בפייסבוק
מאמר זה מהווה תוכן פרסומי. אין באמור בו בכדי להוות ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי'