שימוש חורג בקרקע חקלאית
קרקע חקלאית הינה קרקע המוגדרת על פי החוק לשימושים חקלאיים. בכל מושב ישנם שטחים שמוגדרים לשטחים חקלאיים. זה אומר שלא תוכלו לבנות שם את ווילת החלומות שלכם או להפוך את השטח למחסן.
אולם קרקעות רבות בישראל עוברות שינויי הגדרה. לפעמים קרקע שהייתה מיועדת לחקלאות, אבל לא נעשה בה שימוש חקלאי מזה שנים, לעיתים בגלל שהיא כבר לא מתאימה לזריעה וחרישה, המדינה מפקיעה את הגדרת הקרקע וכך הקרקע מיועדת למשהו אחר כמו תכנון בתי קרקע, בניית בניינים, מרכזים מסחריים ועוד.
אז מהו שינוי חורג בקרקע חקלאית? האם זה מותר? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
שימוש חורג בקרקע חקלאית:
משקיעים רבים לוטשים עיניים לקרקעות חקלאיות. הם רוצים לנחש או לקבל הסתברות הגיונית איזה קרקעות המדינה הולכת לשנות את הייעוד שלהם.
החשבון די פשוט. הם רוכשים את הקרקע בעודה חקלאית ולא מאושרת לבנייה, ואז, כאשר המדינה מפקיעה את הקרקע משימוש חקלאי והקבלנים רבים על רכישת הקרקע המחיר שלה מזנק בחדות וכך היזם או המשקיע מרוויחים מאות אחוזים על הקרקע.
אבל כל עוד הקרקע מיועדת לחקלאות אין הרבה איך להרוויח ממנה, חוץ מלזרוע בה כמובן. ישנם שימושים חורגים בקרקע שיכולים לקבל היתר מיוחד למרות שעדיין, הקרע מוגדרת כחקלאית.
על מה מדובר? העברה של הקרקע לצד ג' ליבול. מה זה אומר? שבעל הקרקע משכיר את הקרקע למגדל ירקות או פירות והוא זורע ומגדל יבול על אותו הקרקע ומשלם דמי שכירות על הקרקע.
במדינה זה מצוי מאוד, משום ששוק הפירות והירקות נשלט בידי כמה גורמים שאחראיים על כל הגידול של היבול. הם שוכרים את הקרקעות מהבעלים ומגדלים על שטחים עצומים את הסוג שהכי משתלם להם לגדל.
> קראו בהרחבה על נושאי היתרי בנייה באתר https://www.lb-arc.co.il/.