כמה עולה להוציא רישיון עסק?
עסקים רבים בישראל פועלים מתוך ההנחיות הקבועות בחוק רישוי עסקים, שזהו חוק המגדיר את כל הכללים על פיהם עסק צריך לפעול כדי להעניק את השירות הטוב והאידיאלי ללקוחות השונים. כדי להבטיח את שלומם, בטיחותם ואיכות חייהם של בעלי/עובדי העסק והלקוחות שמגיעים אליו – על עסקים מסוימים לקבל רישיון עסק כדי לפעול בצורה חוקית.
רישיון העסק מעיד למעשה על ביצוע בדיקות בטיחותיות ותקניות למקום העסק, וקבלת אישור רשמי מגורמים בכירים במדינה כי אותו עסק מוסמך לפעול בצורה תקינה בהתאם לייעוד שנקבע לו. כיוון שמדובר על הליך בירוקרטי מורכב, ישנן עלויות רבות הכרוכות בשלבי הוצאת רישיון עסק. אז כמה עולה להוציא רישיון עסק ואיך לעשות זאת נכון? על כך במאמר הנוכחי.
סוגי רישיונות לעסקים
עסקים בישראל שהוגדרו כטעוני רישוי אינם מחויבים לקבל רישיון עסק כדי לפעול כחוק, כאשר רישיונות אלו עשויים להיות מסוגים שונים ומגוונים בהתאם להחלטת רשות הרישוי המקומית:
- רישיון לצמיתות – זהו רישיון עסק קבוע ללא מועד תפוקה.
- רישיון תקופתי – זהו רישיון שניתן לעסקים הנדרשים לחידוש רישיון עסק בכל שנה/שלוש/חמש שנים על פי ההחלטה.
- רישיון זמני – שזהו רישיון הניתן לתקופת זמן של פחות משנה, לרוב ניתן באופן זמני כחלק מתהליך הוצאת רישיון עסק קבוע.
איך מוציאים רישיון עסק וכמה זה עולה?
כדי להוציא רישיון עסק יש לפנות לרשות המקומית בה העסק עתיד להיפתח, כאשר הגורמים המאשרים את הבקשה מורכבים מכמה גופים/מחלקות כמו תברואה, איכות סביבה, מים, יחידת הנדסה, כיבוי אש וכו'. כיוון שמדובר על גורמים רבים התלויים במתן רישוי עסק, וכן קיימים סוגים שונים של רישיונות לעסקים, העלות של רישיון עסק משתנה בהתאם לפרמטרים שונים בעסקים טעוני רישוי. למידע נוסף אסתי אבלס