מהי קרן עבודה מרצון בגטאות?
גרמניה מודעת היטב כי בשל מה שאירע בתקופת בשואה, עליה לשלם פיצויים לניצולים. במהלך השנים הממשלה בגרמניה החליטה גם לשלם פיצוי למי שעבד בגטו מרצון. אז מהי קרן עבודה מרצון בגטאות?
האם באמת היו עובדים מרצון?
אף אחד באמת לא עבד מרצון, איך בדיוק היה אפשר? לא מעט ניצולים נטלו על כתפיהם את ההחלטה הקשה הזו בכדי שלא יישארו רעבים. על כל פנים, בהחלט ניתן לקבל פיצויים חד פעמיים, ולא כל אחד מודע לתנאים אשר באמצעותם יקבל פיצוי.
קרן עבודה מרצון
למעשה, חוק עבודה מרצון נקרא גם חוק מרקל. באמצעות חוק זה גרמניה מתייחסת ליהודים שהיו בגטאות, שלמעשה הם "עבדו מרצון" בכדי שיהיה להם די ויותר מזון, זה היה סוג של בונוס. היהודים עבדו במפעלים, משרדים, ביצעו גם עבודות ניקיון או שעבדו במטבח. חלקם של היהודים החליטו שהם גם רוצים לעבוד בגטו, זאת לאחר הצעה של הגרמנים.
אל מי לפנות?
בכדי להגיש בקשת פיצויים בגין עבודה מרצון, מומלץ לפנות אל עו"ד הדובר גם עברית וגם גרמנית, הבקיא היטב בכל הקשור לפיצויים לניצולי שואה, קצבאות וגמלאות. עו"ד בעל קשרים רבים עם כל מי שרלוונטי לנושא, כך בדיוק עולים הסיכויים לקבל פיצוי לעובדים מרצון. הגשת הבקשה חייבת להיות מסודרת וכתובה בגרמנית.
הגשת התביעה
קודם כל יש לבדוק איך מגישים תביעה לקבל פיצויים מגרמניה, גם יוצאי רומניה נמצאו זכאים וחשוב שכל ניצול שואה ידע מהן זכויותיו. לא מעט ניצולי שואה כלל אינם מודעים לזכויות שלהם, וכך הם לא מקבלים את הפיצויים המגיעים להם על פי חוק מרקל. אז אם אתם רוצים לממש את בקשתכם, פנו למשרד עו"ד מוביל בתחום הפיצויים לניצולי שואה.
אולי יעניין אותך גם פיצויים לדור שני של ניצולי שואה