נכות בעקבות תאונת עבודה – איך תקבלו את הכסף שלכם
כל אחד עלול למצוא את עצמו ביום מין הימים בסיטואציה לא נעימה כמו למשל תאונת עבודה. מדובר על מצב מצער במיוחד, היות ולא פעם הדבר גורם לאובדן כושר עבודה ובחלק מהמקרים אפילו לנכות. במידה והמוסד לביטוח לאומי הגדיר לכם אחוזי נכות משמעותיים, מגיע לכם לקבל פיצוי כספי, כמו גם החזר על כל ההוצאות והטיפולים הרפואיים שנדרשו מכם עקב תאונת העבודה שעברתם. מדובר על כל אותם טיפולי הפיזיותרפיה, ימי אשפוז בבית חולים, ניתוחים, בדיקות, מכשירים רפואיים וכדומה.
החוק מגדיר בצורה מפורשת, כי אדם שנפגע כתוצאה מתאונת עבודה ואינו מסוגל לחזור לעבוד, זכאי לקבל דמי פגיעה במשך 90 יום מתאריך התאונה. אך על מנת לקבל את דמי הפגיעה האלו, יש צורך להגיש למוסד לביטוח לאומי תעודת אי כושר, החתומה על ידי רופא. דמי הפגיעה אמורים להגיע לסכום של 75% מהשכר הרגיל של העובד, כאשר חישוב השכר נעשה באמצעות ממוצע השכר שלו בשלושת החודשים האחרונים. לאחר 90 יום לא ניתן לקבל כבר את דמי הפגיעה, ובמידה שהעובד אינו מסוגל לחזור לעבודה, יש צורך להגיש בקשה למענק או לקצבת נכות, קראו כאן https://fclaw.co.il/work-disability-claim.
נכות בעקבות תאונת עבודה – התנהלות בפועל
הגשת הבקשה לביטוח לאומי לצורך קבלת קצבת נכות, כרוכה בלא מעט בירוקרטיה פנימית והשגה של אלפי מסמכים שונים. על מנת לזרז תהליכים, מומלץ להיעזר בעורך דין מקצועי שמתמחה בתחום. רק עורך דין שמכיר את כל הנהלים והתקנות השונים, יוכל לסייע לכם בהגשת תביעה לנכות עבודה בצורה המדויקת והיעילה ביותר. לאחר מכן, העובד יוזמן לוועדה רפואית שתבחן את אחוזי הנכות שלו. בהתאם להחלטת הוועדה, תיקבע הקצבה או המענק החד פעמי של העובד.
במידה והוועדה הרפואית קבעה שיעור נכות שנע בין 9% – 19%, העובד יהיה זכאי למענק חד פעמי בגובה 75% מהשכר הממוצע שלו, כפול 43 חודשים. לעומת זאת, עובד שקיבל דרגת נכות של 20% או יותר, יהיה זכאי לקצבה חודשית קבועה, בסכום של 75% מהשכר הממוצע של העובד כפול אחוזי הנכות שלו. קצבה זו תחולק עד סוף החיים של אותו העובד.