חוק נהיגה בשכרות – מהו ומה חשוב להכיר
שימו לב שנהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת אלכוהול נלקחת בחשבון כעבירה קיצונית ובתי המשפט בישראל מענישים קשות על אותן עבירות, בטח ובטח כאשר מדובר במקרה בו הנהג שהיה תחת ההשפעה של אלכוהול היה באותו מקרה גם מעורב בתאונת דרכים, ואף מעבר לכך אם צירוף מקרים זה הוביל בנוסף גם לפגיעה אישית בחיי או בריאות אדם. ההמלצה היא כמובן, ואנו נחזור ונגיד זאת, "אם שותים לא נוהגים". יש להתרחק מנהיגה בשכרות בכל מחיר, אולם אם אתה או אדם שקרוב אליך נתפס תחת השפעת אלכוהול פנה עורך דין דנה דוד מיד. ליווי של עורך דין המומחה במקרים שכאלה הם הדבר היחיד שימנע מבית המשפט לנקוט בצעדים קיצוניים נגדך. וטוב מוקדם ממאוחר.
חוק נהיגה בשכרות – תלוי קודם כל בסוג הנהג
אז קודם כל חשוב לשים לב שיש התייחסות שונה בחוק לשני סוגים של נהגים כאשר מדובר באחוז האלכוהול המותר בדם הנהג:
- נהג רגיל
או בהגדרה קצת יותר מדויקת, נהג וותיק. נהג עם וותק של מעל שנתיים על הכביש ומעל גיל 24. נהג וותיק נחשב שיכור אם בבדיקת ינשוף השוטרים מצאו 240 מיקרוגרם ומעלה אלכוהול בליטר אוויר נשוף.
*בעקבות פסיקת בית המשפט העליון המשטרה מתחילה לאכוף נהיגה בשכרות חוק רק מרמה של 290 מיקרוגרם.
- נהג חדש, צעיר, ציבורי, ומקצועי
הסוג השני של נהגים שהחוק מתייחס אליהם הוא:
- נהג חדש
- נהג צעיר (מתחת לגיל 24 גם אם כבר אינו נהג חדש)
- נהג ברכב ציבורי (אוטובוס, מונית, רכב הסעות)
- נהגים מקצועיים כמו נהגי משאיות
כל שדרוש כדי שנהגים אלה ייחשבו לשיכורים זה אם יימצא בבדיקת ינשוף 50 מיקרוגרם ומעלה של אלכוהול בליטר אוויר נשוף.
הדרך הטובה ביותר להקל על עונשו של מי שהואשם בנהיגה בשכרות היא ליצור קשר מיידית עם המומחים בדבר באתר זה ולהשתמש בעורך דין מומחה למקרים שכאלו, בעל ניסיון בייצוג נאשמים בבית המשפט ומכיר את התקנות. העונש אינו קל, ומכאן ניתן להבין כי עורך דין תעבורה מקצועי עשוי להכיר גם את כל השיטות וההזדמנויות להפחתת העונש.