איך מקבלים פיצויים לניצולי שואה מגרמניה?
הליך קבלת הכספים כפיצוי על תקופת השואה, אינו הליך פשוט, אלא מדובר בהליך מורכב וסבוך.
הגשת מסמכים לקבלת פיצויים מגרמניה
בשלב הראשון יש לקבל רשימה של כל הדרישות, אילו מסמכים ובאיזו דרך יש להגיש אותם.
הגשת הבקשה כוללת המצאת מסמכים רבים בדרכים שונות, כמו תרגום מסמכים מעברית לגרמנית, הוספת אישור של נוטריון או אפוסטיל. קבלת מסמכים ישנים מאד מהקהילה היהודית בגרמניה ועוד.
השיטה הנוחה וגם המהירה ביותר, היא לפנות לעורך דין מקצועי כמו עו"ד סיבר ווייצקר שזה תחום העיסוק שלו והוא פועל מול הגורמים הרלוונטיים בגרמניה. לאור העיסוק בנישה הספציפית לאורך שנים, הוא מומחה בעניין זה ויודע באופן מדויק אילו מסמכים יש להכין וכיצד. כך הוא מעביר הנחיות ללקוחות או מבצע את כל הנדרש, כדי שבתיק הגשת התביעה יצורפו כל המסמכים.
גם אם חסר מסמך אחד, התהליך לא יקודם ולכן כדאי להכין הכול באופן מושלם ובדיוק על פי ההנחיות. גם כך התהליך אורך זמן ולכן המגמה היא לקצר זאת ככל האפשר.
לאור ההיכרות רבת השנים של עורך הדין עם גורמי הממשל הרלוונטיים, הוא יכול במקרים רבים לבצע בדיקות ספציפיות על כספים שקיבל בעבר אחד הלקוחות, כדי לדעת מי שילם לו, ועדת התביעות, האוצר או ממשלת גרמניה, כמה כסף קיבל ועל פי איזה תחשיב.
בדיקת הניירת על ידי ממשלת גרמניה
לאחר בדיקה מעמיקה של הניירת בה הכול נבדק לגופו של עניין, מתקבלת החלטה אם הלקוח זכאי לקבל פיצויים וכמה. ברוב המקרים אם הוחלט שהתשובה היא חיובית מועבר סכום פיצוי חד פעמי ובנוסף לכך גם גמלה מדי חודש. אם מסתבר שהלקוח היה ועבד בגיטאות, יתווסף פיצוי כספי גם על כך.
קראו באתר של עו"ד סיבר ווייצקר איך מגישים תביעה לפיצויים מגרמניה