רישום פטנט מ-א' ועד ת'
שלב רישום הפטנט הינו רגע שיא בעבור כל יזם ומפתח. בשלב זה הוא מקבל זכויות מלאות על יצירתו שעשויה להיות שווה לא מעט כסף. לפניכם השלבים השונים לצורך רישום פטנט.
ראשית יש לבדוק שאכן מדובר בפטנט
לא פעם מגלים אנשים בעת תחילת תהליך רישום הפטנט שהמנגנון או המוצר כבר הומצא. במצב כזה עלולה להיות מוגשת כנגד האדם תביעה. על כן יש לבדוק במאגרים השונים האם הפטנט קיים. באינטרנט לרוב ניתן למצוא את כל המידע הדרוש על מנת לאשש שאכן מדובר בפטנט חדשני ועלם מנת לא לטעות בשלב ראשוני זה, רבים ממליצים להיעזר במומחים כבר בשלב זה.
> קראו גם מהו רישום פטנטים?
בקשה לרישום הפטנט
לאחר שהנכם בטוחים שיש בידכם פטנט, ניתן להגיש בקשה לרישום הפטנט במשרד הפטנטים הישראלי היושב במשרד המשפטים. בבקשה יש לכלול מרכיבים רבים כמו פירוט של הפטנט, טופס בקשה לפטנט, פרטים על ממציא הפטנט וכמו כן קבלה על תשלום אגרת הבקשה. בשלב זה מתחיל התהליך הבירוקרטי שברישום הפטנט שיכול להימשך גם כמה שנים. בשלב זה הפטנט איננו בבעלותכם והשימוש בו חופשי. במהלך אישור הבקשה נבחנת האפשרות שהפטנט אכן חדשני, האם הוא פוגע בפטנטים אחרים, את מי הוא משרת, כיצד נוצר ועוד. במידה ואושר הפטנט, תהיה לכם זכות בלעדית עליו למשך 20 שנה ולאחר מכן הפטנט יהיה חופשי לשימוש.
ישראל היא רק ההתחלה
על מנת שההכרה בכם כבעלי הפטנט תהיה עולמית, יש לבצע את רישום הפטנט במקומות נוספים בעולם (נשמע מסורבל? צודקים! צרו קשר עם משרד כץ פרזנטי עורכי פטנטים).. על מנת להקל על הממציאים, נוצרה אמנת הPCT הבינלאומית. באמנה זו חברים מעל למאה מדינות מרחבי העולם והיא מאפשרת לממציאים לרשום את הפטנט בצורה בינלאומית. על מנת להגיש בקשה על פי אמנה זו, צריך תחילה להגיש בקשה לרישום פטנט באחת מהמדינות החברות באמנה על מנת לקבל תאריך בכורה לפטנט. למרבה השמחה, ישראל חברה באמנה זו ולכן ניתן לבצע את הליך רישום הפטנט לפי הסדר שמצוין במאמר זה.
לאחר שנתיים וחצי מתאריך הבכורה, צריך בעל הפטנט להגיש בקשה באילו מדינות הוא צריך הגנה מהפטנט.