מחסום פלסטיק – למה הוא טוב?
כל אחד מאיתנו נתקל פעם במחסום, לא מחסום נפשי או רגשי אלא מחסום ממשי, כזה שאפשר למצוא בכבישים, שבילים, מדרכות, חניונים או במקומות אחרים. מדובר על מחסום שמטרתו למנוע מעבר של בני אדם (או בעלי חיים במקרים מסוימים), בין אם זה כשהם נוהגים ובין אם זה כשהם הולכים ברגל. ,
אנחנו יכולים למצוא דוגמאות שונות למחסומים, כאשר ההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי בחומר ממנו הם עשויים וכן באופן בו הם מוצבים במקום. כפי שנוכל לראות בהמשך, יש לשתי הנקודות הנ"ל השפעה לא קטנה על אופי השימוש במחסום, בסופו של דבר.
חשוב להדגיש, לא כל אחד יכול לשים מחסום איפה שבא לו כמו שלא ניתן להציב עמודי תור בכל מקום. אנחנו לא יכולים להחליט שאנחנו סוגרים מרחב ציבורי עם מחסום רק בגלל שאנחנו רוצים. אם מדובר במרחב פרטי, למשל, חניון או מקום אחר, הרי שאנחנו יכולים לשים את המחסום איפה שאנחנו רוצים, כל עוד זה לא מפריע למרחב הציבורי. אם מדובר במרחב ציבורי, הרי שאנחנו צריכים לקבל אישור לכך, אלא אם כן אנחנו רשות מסוימת ואז זה משהו אחר כמובן.
מה ההבדלים בין המחסומים השונים
כאמור, קיימים שני הבדלים מהותיים בתחום של מחסומים. ההבדל הראשון מתייחס לסוג החומר ממנו המחסום עשוי, ההבדל השני מתייחס לאופי ההצבה שלו.
לגבי החומר, הרי שאנחנו יכולים למצוא מחסום פלסטיק עשוי מגדלים שונים, ולצידו אנחנו יכולים למצוא מחסומי מתכת או ברזל. מן הסתם, הם יהיו הרבה יותר כבדים, הרבה יותר משמעותיים בנוכחות שלהם, וצריך לומר שהם יהיו גם הרבה יותר נוקשים, כלומר יהיה יותר קשה לעבור אותם.
בכל הקשור להצבה של המחסום, הרי שאנחנו יכולים למצוא שתי אופציות עיקריות (קראו בנושא גם כאן). מחסום קבוע או מחסום נייד. הרעיון של מחסום קבוע הוא, מחסום שמחובר אל המבנה או אל עמוד מסוים. כך אנחנו יכולים להזיז אותו. זה יכול להתאים למקומות בהם יש חומרים או אלמנטים מסוימים ואנחנו מעוניינים לחסום את הגישה אליהם, באופן קבוע או עד שנסיר את המחסום.
מחסום נייד, הוא כזה שאפשר להזיז אותו ממקום למקום, הוא מתאים לשימוש אד הוק, כלומר שימוש זמני עד שלא נידרש לכך יותר.